SER RICOTTA SALATA
Kraj pochodzenia: WłochyRodzaj mleka: owcze pasteryzowane
Masa: 160
Ilość w opakowaniu: 12
Ser z mieszanki owczego i krowiego mleka. Choć powstaje na bazie świeżej zasolonej ricotty, ma zupełnie inną konsystencję – twardą i zbitą. To wynik kilkutygodniowego dojrzewania, który nadaje serowi charakteru. W kuchni sycylijskiej ricotta salata jest standarowym składnikiem, wykorzystywanym w klasycznym przepisie na pasta alla norma. Ricotta salata to ser, którego często dodaje się również do sałatek. Ze względu na fakt, że się nie roztapia, serwuje się go poprzez ścieranie płatami na gotowe danie.
Przepisy z tym produktem
Zobacz także
Skontaktuj się z Nami
DYSTRYBUTOR SERÓW EUROPEJSKICH / DYSTRYBUTOR NABIAŁU / DYSTRYBUTOR SERÓW / PRODUKTY EUROPEJSKIE / NABIAŁ EUROPEJSKI / EKSPORT NABIAŁU / SERY WŁOSKIE
SERY FRANCUSKIE / SERY HISZPAŃSKIE / SERY DO GASTRONOMII / Hurtownia Sera
SERY FRANCUSKIE / SERY HISZPAŃSKIE / SERY DO GASTRONOMII / Hurtownia Sera