SER BRIE
Kraj pochodzenia: FrancjaRodzaj mleka: krowie pasteryzowane
Masa: 200
Jeden z najbardziej rozpoznawalnych na rynku międzynarodowym serów francuskich. Brie to nieco łagodniejsza alternatywa dla Camemberta, charakteryzująca się subtelnym smakiem. Jego skórka z porostem białej szlachetnej pleśni skrywa miękkie, kremowe wnętrze. Brie Ermitage powstaje z wykorzystaniem pasteryzowanego mleka krowiego i zawiera 60% tłuszczu. Znakomicie sprawdza się jako składnik deski serów, jak również zapiekanek, kanapek czy sałatek.
Zobacz także
Skontaktuj się z Nami
DYSTRYBUTOR SERÓW EUROPEJSKICH / DYSTRYBUTOR NABIAŁU / DYSTRYBUTOR SERÓW / PRODUKTY EUROPEJSKIE / NABIAŁ EUROPEJSKI / EKSPORT NABIAŁU / SERY WŁOSKIE
SERY FRANCUSKIE / SERY HISZPAŃSKIE / SERY DO GASTRONOMII / Hurtownia Sera
SERY FRANCUSKIE / SERY HISZPAŃSKIE / SERY DO GASTRONOMII / Hurtownia Sera