SER IBERICO (porcja)
Kraj pochodzenia: HiszpaniaRodzaj mleka: krowie, kozie, owcze pasteryzowane
Masa: 150
Ilość w opakowaniu: 16
Iberico jest wytwarzany z mieszanki pasteryzowanego mleka od krów, kóz i owiec. Połączenie tych trzech rodzajów mleka zmienia się z sezonu na sezon w oparciu o pogodę, jednak minimalne wytyczne są ściśle przestrzegane przez produkujące mleczarnie. Minimalna mieszanka to: mleko krowie 50%, mleko kozie (min 20%) i mleko owcze (min 15%).
Iberico to ziołowy ser o bardzo łagodnym smaku kozim, który miesza się z maślanym owczym mlekiem, aby uzyskać bardzo przyjemny smak i aromat. Pasta wewnętrzna ma jasnożółty biały do lekko beżowego kolor i łagodny aromat.
W Hiszpanii Iberico jest zwykle używany jako ser stołowy podawany z pastą z pigwy (membrillo), ale jest również doskonałym serem topiącym, dlatego może być stosowany w wielu przepisach.
Zobacz także
Skontaktuj się z Nami
SERY FRANCUSKIE / SERY HISZPAŃSKIE / SERY DO GASTRONOMII / Hurtownia Sera
SER CHEDDAR MEXICANA (krąg 1/2)
SER KOZI MEELANIA (BLOK)
SER GOUDA (krąg)
SER PÓŁTWARDY Z NASIONAMI I KOZIERADKĄ (krąg)
SER PROVOLONE DOLCE (porcja)
SER CHEDDAR MILD WHITE (blok)
SER KOZI MEELANIA (KRĄG)
SER RED STORM VINTAGE RED LEICESTER
SER WENSLEYDALE Z MANGO I IMBIREM
SER MIMOLETTE „FRICO” (plastry)