SER MICHELANGELO PECORINO ROMANO (porcja)
Kraj pochodzenia: WłochyRodzaj mleka: owcze pasteryzowane
Masa: 200
Ilość w opakowaniu: 28
Pecorino Romano to tradycyjny włoski ser wytwarzany z pełnego mleka owczego, jego nazwa pochodzi od słowa „pecora” co oznacza, owca w języku włoskim. Jest produkowany w regionach Sardynii, Lacjum i prowincji Grossetto (Toskania). Jego smak jest intensywny.
Pecorino Romano najczęściej używa się do ścierania do makaronów (w zastępstwie za Parmigiano Reggiano (parmezan), jednakże można go również kosztować samego i wystawić na desce serów. Pecorino Romano chroniony jest znakiem pochodzenia DOP.
Zobacz także
Skontaktuj się z Nami
DYSTRYBUTOR SERÓW EUROPEJSKICH / DYSTRYBUTOR NABIAŁU / DYSTRYBUTOR SERÓW / PRODUKTY EUROPEJSKIE / NABIAŁ EUROPEJSKI / EKSPORT NABIAŁU / SERY WŁOSKIE
SERY FRANCUSKIE / SERY HISZPAŃSKIE / SERY DO GASTRONOMII / Hurtownia Sera
SERY FRANCUSKIE / SERY HISZPAŃSKIE / SERY DO GASTRONOMII / Hurtownia Sera
SER MICHELANGELO GRANA PADANO PDO
SER IBERICO (krąg 3kg)
SER PARMIGIANO REGGIANO (porcja)
SER CHEDDAR BLACK BOMBER
SER DIPLOMAT NATURALNY (blok)
SER WYKE RED LEICESTER
SER WYKE CHEDDAR MATURE
SER MIMOLETTE (blok)
SER CHEDDAR MATURE WHITE (tarty)