SER PARMIGIANO REGGIANO (tarty)
Kraj pochodzenia: WłochyRodzaj mleka: krowie pasteryzowane
Masa: 100
Ilość w opakowaniu: 20
Oryginalny włoski ser twardy, dojrzewający 12 miesięcy. Charakteryzuje się pełnym, wyrazistym smakiem. Od wieków wytwarzany jest zgodnie z tradycyjną, ściśle przestrzeganą recepturą. Posiada oznaczenie DOP, będące gwarancją autentyczności pochodzenia mleka, z którego jest wytwarzany właściwego danemu regionowi Włoch ( w tym przypadku to: Parma, Reggio Emilia, Bolonia, Modena, Mantua). Ser tarty Parmigiano Reggiano jest doskonałym dodatkiem do dań zapiekanych, zup i sałatek. Produkowany jest z mleka krowiego, surowego. Zawiera 32% tłuszczu.
Zobacz także
Skontaktuj się z Nami
DYSTRYBUTOR SERÓW EUROPEJSKICH / DYSTRYBUTOR NABIAŁU / DYSTRYBUTOR SERÓW / PRODUKTY EUROPEJSKIE / NABIAŁ EUROPEJSKI / EKSPORT NABIAŁU / SERY WŁOSKIE
SERY FRANCUSKIE / SERY HISZPAŃSKIE / SERY DO GASTRONOMII / Hurtownia Sera
SERY FRANCUSKIE / SERY HISZPAŃSKIE / SERY DO GASTRONOMII / Hurtownia Sera
SER EMMENTALER ERMITAGE (blok)
SER MORBIER Z POPIOŁEM (krąg 1/2)
SER WYKE CHEDDAR MATURE
SER CHEVRETTE „FRICO” (plastry)
SER GRUYERE ENTREMONT (porcja)
SER GOUDA „FRICO” (krąg 4,5kg)
SER GRANA PADANO (tarty)
SER IBERICO (porcja)
SER WYKE CHEDDAR EXTRA MATURE
SER CHEDDAR MILD WHITE (plastry)