SER COMTE (krąg 1/4)
Kraj pochodzenia: Francja
Rodzaj mleka: krowie surowe
Masa: 10 kg
Ilość w opakowaniu: 1
Tradycyjny francuski ser twardy Comte o jednolitym wyglądzie, żółtym kolorze oraz twardej, chropowatej skórce. Okres dojrzewania produktu wynosi od 10 do 16 miesięcy. Comte pokrojony w kostkę podawany jest jako przystawka lub składnik sałatek. Idealny do fondue, znakomity do zapiekanek, sufletu serowego oraz sosów. Posiada oznaczenie AOC, będące gwarancją autentyczności pochodzenia mleka, z którego jest wytwarzany właściwego danemu regionowi Francji. Spełnia też restrykcyjne normy dotyczące samej produkcji. Produkowany z surowego mleka krowiego. Zawiera 45% tłuszczu.
Zobacz także
Skontaktuj się z Nami
DYSTRYBUTOR SERÓW EUROPEJSKICH / DYSTRYBUTOR NABIAŁU / DYSTRYBUTOR SERÓW / PRODUKTY EUROPEJSKIE / NABIAŁ EUROPEJSKI / EKSPORT NABIAŁU / SERY WŁOSKIE
SERY FRANCUSKIE / SERY HISZPAŃSKIE / SERY DO GASTRONOMII / Hurtownia Sera
SERY FRANCUSKIE / SERY HISZPAŃSKIE / SERY DO GASTRONOMII / Hurtownia Sera
SER CHEVRETTE „FRICO” (krąg)
SER WYKE CHEDDAR MILD
SER TWARDY BOKUN (krąg)
SER OWCZY MANCHEGO (porcja 150g)
SER GRANA PADANO (porcja)
SER CHEDDAR BEECHWOOD
SER MIMOLETTE „FRICO” (plastry)
SER GOUDA „FRICO” (krąg 12 kg)
SER MANCHEGO (1/2 kręgu)
SER TWARDY DALMATYŃSKI (krąg)