SER FOURME D´AMBERT (walec)
Kraj pochodzenia: Francja
Rodzaj mleka: krowie pasteryzowane
Masa: 2,2 kg
Ilość w opakowaniu: 2
Oryginalny francuski ser półmiękki ze szlachetną niebieską pleśnią. Charakteryzuje się intensywnie słonym i pikantnym smakiem. Idealny do serwowania na desce serów. Sprawdzi się jako nadzienie do suszonych moreli oraz składnik past koktajlowych. Znakomity dodatek do sosów, zup, tostów i tart, makaronu i sałatek. Do miękkiego sera pleśniowego Fourme D’Ambert najlepiej pasują ciężkie, czerwone wina wytrwane. Produkowany z mleka krowiego pasteryzowanego. Zawiera 50% tłuszczu. Ser posiada oznaczenie AOC, będące gwarancją jego autentyczności, a także podkreśleniem typowości właściwej danemu regionowi Francji.
Zobacz także
Skontaktuj się z Nami
DYSTRYBUTOR SERÓW EUROPEJSKICH / DYSTRYBUTOR NABIAŁU / DYSTRYBUTOR SERÓW / PRODUKTY EUROPEJSKIE / NABIAŁ EUROPEJSKI / EKSPORT NABIAŁU / SERY WŁOSKIE
SERY FRANCUSKIE / SERY HISZPAŃSKIE / SERY DO GASTRONOMII / Hurtownia Sera
SERY FRANCUSKIE / SERY HISZPAŃSKIE / SERY DO GASTRONOMII / Hurtownia Sera
SER GORGONZOLA DOLCE (porcja)
SER DOR BLU (blok)
SER CAMBOZOLA ŚMIETANKOWA (tort)
SER DANISH BLUE CHEESE (porcja)
SER CAMBOZOLA ŚMIETANKOWA (porcja)
SER DOR BLU (1/2 kręgu)
SER MONTAGNOLO (tort)
SER DELICIOUS SELECTION BLUE CHEESE (tort)
SER DELICIOUS SELECTION BLUE CHEESE (blok)
SER IGOR GORGONZOLA DOLCE (krąg 1/4)