SER GORGONZOLA DOLCE
Kraj pochodzenia: WłochyRodzaj mleka: krowie pasteryzowane
Masa: 190
Najsłynniejszy ser z przerostem błękitnej pleśni produkowany zgodnie z tradycyjną włoską recepturą. Powstaje z mleka krowiego pasteryzowanego. Miękka konsystencja i wyrazisty aromat pleśniowy czynią z niego idealny składnik sosów i sałatek. Gorgonzola to ser, który w połączeniu z wieloma owocami tworzy niezwykle wykwintne kompozycje smakowe. Najbardziej znanym połączeniem jest: gorgonzola i gruszka. Ser świetnie smakuje również z figami, daktylami i orzechami włoskimi. Ser Gorgonzola Dolce posiada oznaczenie DOC, będące gwarancją jego autentyczności, a także podkreśleniem typowości właściwej danemu regionowi Włoch.
Zobacz także
Skontaktuj się z Nami
DYSTRYBUTOR SERÓW EUROPEJSKICH / DYSTRYBUTOR NABIAŁU / DYSTRYBUTOR SERÓW / PRODUKTY EUROPEJSKIE / NABIAŁ EUROPEJSKI / EKSPORT NABIAŁU / SERY WŁOSKIE
SERY FRANCUSKIE / SERY HISZPAŃSKIE / SERY DO GASTRONOMII / Hurtownia Sera
SERY FRANCUSKIE / SERY HISZPAŃSKIE / SERY DO GASTRONOMII / Hurtownia Sera