SER IBERICO (porcja)
Kraj pochodzenia: HiszpaniaRodzaj mleka: krowie, kozie, owcze pasteryzowane
Masa: 150
Ilość w opakowaniu: 16
Iberico jest wytwarzany z mieszanki pasteryzowanego mleka od krów, kóz i owiec. Połączenie tych trzech rodzajów mleka zmienia się z sezonu na sezon w oparciu o pogodę, jednak minimalne wytyczne są ściśle przestrzegane przez produkujące mleczarnie. Minimalna mieszanka to: mleko krowie 50%, mleko kozie (min 20%) i mleko owcze (min 15%).
Iberico to ziołowy ser o bardzo łagodnym smaku kozim, który miesza się z maślanym owczym mlekiem, aby uzyskać bardzo przyjemny smak i aromat. Pasta wewnętrzna ma jasnożółty biały do lekko beżowego kolor i łagodny aromat.
W Hiszpanii Iberico jest zwykle używany jako ser stołowy podawany z pastą z pigwy (membrillo), ale jest również doskonałym serem topiącym, dlatego może być stosowany w wielu przepisach.
Zobacz także
Skontaktuj się z Nami
SERY FRANCUSKIE / SERY HISZPAŃSKIE / SERY DO GASTRONOMII / Hurtownia Sera
SER GRAN LEO (krąg 1/8)
SER GRATINO (tarty)
SER DOLOSAL (krąg)
SER MIMOLETTE „FRICO” (kula)
SER CHEDDAR Z JALAPENO I CZOSNKIEM (porcja)
SER CHEVRETTE „FRICO” (blok)
SER PARMIGIANO REGGIANO (tarty)
SER PARMIGIANO REGGIANO (krąg 1/8)
SER WYKE CHEDDAR MILD