SER MICHELANGELO PECORINO ROMANO (porcja)
Kraj pochodzenia: WłochyRodzaj mleka: owcze pasteryzowane
Masa: 200
Ilość w opakowaniu: 28
Pecorino Romano to tradycyjny włoski ser wytwarzany z pełnego mleka owczego, jego nazwa pochodzi od słowa „pecora” co oznacza, owca w języku włoskim. Jest produkowany w regionach Sardynii, Lacjum i prowincji Grossetto (Toskania). Jego smak jest intensywny.
Pecorino Romano najczęściej używa się do ścierania do makaronów (w zastępstwie za Parmigiano Reggiano (parmezan), jednakże można go również kosztować samego i wystawić na desce serów. Pecorino Romano chroniony jest znakiem pochodzenia DOP.
Zobacz także
Skontaktuj się z Nami
DYSTRYBUTOR SERÓW EUROPEJSKICH / DYSTRYBUTOR NABIAŁU / DYSTRYBUTOR SERÓW / PRODUKTY EUROPEJSKIE / NABIAŁ EUROPEJSKI / EKSPORT NABIAŁU / SERY WŁOSKIE
SERY FRANCUSKIE / SERY HISZPAŃSKIE / SERY DO GASTRONOMII / Hurtownia Sera
SERY FRANCUSKIE / SERY HISZPAŃSKIE / SERY DO GASTRONOMII / Hurtownia Sera
SER GOUDA „FRICO” (krąg 12 kg)
SER CHEDDAR MEXICANA (krąg 1/2)
SER RACLETTE (krąg)
SER WENSLEYDALE Z MANGO I IMBIREM
SER CHEDDAR MATURE WHITE (plastry)
SER WYKE CHEDDAR EXTRA MATURE
SER CHEVRETTE „FRICO” (krąg)
SER DIPLOMAT Z ZIELONYM PIEPRZEM (blok)
SER GOUDA (krąg)